top of page
De Vrije Zwaan

Missie

Mijn missie is vrouwen (opnieuw) in hun kracht zetten.
Ook breng ik vrouwen graag met elkaar in contact zodat er onderlinge uitwisseling, verdieping en vriendschap kan ontstaan.
De Vrije Zwaan staat voor de ontwikkelingsweg die je als vrouw in het leven kan gaan:
Van jezelf “een lelijk en onzeker eendje” voelen tot jezelf innerlijk ontwikkelen en uitgroeien tot een mooie, sterke "zwaan".


Creativiteit, spiritualiteit en de behoefte om voor anderen iets te kunnen betekenen vormen de rode draad in mijn leven. Door eigen ervaring en in de HBO-opleiding Kunstzinnige Therapie Beeldend heb ik gemerkt dat, wanneer je emoties door stress,  ziekte of problemen de overhand hebben, kunstzinnig bezig zijn een mooi middel is om jezelf te hervinden. Het maakt dat je weer ontspannen raakt, (pieker)gedachten komen tot rust en je komt meer bij je gevoel. Inspiratie gaat weer stromen, je krijgt nieuwe energie en weer grip op je leven.

Humor, plezier hebben, het leven relativeren en dankbaar zijn voor wat het leven brengt vind ik heel belangrijk. Die elementen voeg ik graag toe in alle workshops en in de persoonlijke begeleiding.

 

Tijdens mijn reis in dit leven ben ik een intensieve weg gegaan, met veel ups-and-downs.
Ik heb daarmee een rijkdom aan kennis en inzichten gekregen waar ik enorm dankbaar voor ben want daardoor kon ik groeien en kwam ik steeds meer in mijn kracht.
Nog elke dag leer ik bij, uit boeken en andere media en uit eigen levenservaringen en persoonlijke contacten. 

In mijn werk wil ik voor vrouwen, die in een moeilijke fase in hun leven zitten, een gids zijn. Ik kan een stukje meelopen met individuele begeleiding of in een groepsworkshop elke vrouw weer wat verder brengen op haar levenspad. Ik hoop vrouwen waardevolle inzichten mee te kunnen geven voor in hun "reiskoffer" van het leven en de ervaring en overtuiging dat er in iedereen een grote kracht zit om uitdagingen aan te kunnen.

Individuele begeleiding
Wil je graag individuele begeleiding bij het thema wat jou op dit moment bezig houdt?
Dan laat ik je op een speelse, creatieve manier en via gesprekken jezelf opnieuw ontdekken en in je kracht komen. Mijn tarief voor individuele begeleiding is € 39,-- per sessie van 1:15 uur. 
Ik sta open voor wederzijdse uitwisseling van behandelingen/workshops/sessies zodat we elkaar ook met gesloten beurs kunnen verrijken. 

Goede doel - kinderboek
Als vrijwilliger bij Caritas in Rijen wil ik graag een bijdrage leveren voor minder bedeelde kinderen in de regio.
Ik groeide op in een arbeidersgezin en we hadden het thuis niet breed. Maar met mijn teken- en schilderspullen kon ik als kind mijn eigen (droom)wereld creëren. Ook was ik dol op lezen en verhalen schrijven.
Ik vind het ook nu nog fijn om hiermee af en toe aan de (harde) realiteit te ontsnappen. Ik heb er een paar jaar geleden mijn beroep van gemaakt (HBO Vaktherapeut Beeldend) en begeleid in mijn praktijk met creatieve middelen ook volwassenen waarmee het even wat minder goed gaat in het leven. Want creatief bezig zijn schept evenwicht en zorgt voor meer welzijn. Voor jong én oud.
 

Kinderboek
Ik heb een kinderboek geschreven en zelf geïllustreerd.
Het is een verhaal- en doeboek (ook grote mensen mogen meedoen) en het is ook bedoeld om kinderen een hart onder de riem te steken. 

Sponsors gezocht
Op dit moment zoek ik sponsors die mee willen helpen om de uitgave van het boek te realiseren.
Ook zamel ik geld in voor teken- en schildermaterialen.
Het plan is om het boek, samen met een pakket teken- en schildermaterialen, voor Kerstmis dit jaar te verspreiden onder minder bedeelde kinderen in de regio Rijen, Hulten, Molenschot.
Het gaat om zo’n 350 kinderen.

Dit is een eerste start van het project. Mijn intentie is om dit idee in de toekomst met hulp van anderen
ook in andere delen van Brabant uit te rollen.

Maar eerst maar eens klein beginnen.
Help je mij/Caritas ook mee? Dat zou helemaal top zijn!
Je kunt mij bereiken via onderstaand contactformulier of telefoonnummer.

 

Hartelijke groeten,

Marianne

bottom of page