*** Dat creativiteit op die manier werkt is ook wetenschappelijk bewezen.

Zie een gerenommeerd neuropsycholoog hierover
(Verwerking door creatieve expressie prof dr Erik J A Scherder):
https://www.youtube.com/watch?v=8p3M2ztEqKs


en lees:
Tim Touber over de helende kracht van kunst: www.theoptimist.nl/helende-kunst

 

'Het kijken naar kunst of het kunstzinnig bezig zijn heeft een bewezen uitwerking op de hersenen waardoor pijn wordt verminderd en welzijn kan worden bevorderd.'
(Prof. Dr. Margriet Sitskoorn, hoogleraar TS Social and Behavioral Sciences and Cognitive Neuropsychology Universiteit van Tilburg).

Missie en de doelgroepen in mijn werk

Het doel in mijn werk is om vrouwen in hun kracht te zetten. Ook breng ik vrouwen graag met elkaar in contact zodat er onderlinge uitwisseling, verdieping en vriendschap kan ontstaan.
De Vrije Zwaan staat voor de ontwikkelingsweg die je als vrouw in het leven kan gaan: Van jezelf 'een onzeker lelijk eendje' voelen tot jezelf innerlijk ontwikkelen en uitgroeien tot een mooie, sterke 'zwaan' en je eigen weg in het leven durven te gaan. De zwaan staat symbool voor gratie, zuiverheid, transformatie, kracht, liefde en trouw. Veel vrouwen zijn gewend om te zorgen en te geven maar vergeten nog wel eens de liefde voor en het trouw zijn aan zichzelf. 


Creativiteit en de behoefte om voor anderen iets te kunnen betekenen vormen de rode draad in mijn leven.
Door eigen ervaring en in de HBO-opleiding Kunstzinnige Therapie Beeldend heb ik geleerd dat, wanneer je emoties door stress,  ziekte of problemen de overhand hebben, kunstzinnig bezig zijn een mooi middel is om jezelf te hervinden. Het maakt dat je weer ontspannen raakt, (pieker)gedachten komen tot rust en je komt meer bij je gevoel. Inspiratie gaat weer stromen, je krijgt nieuwe energie en weer grip op je leven.***

Humor, plezier hebben, relativeren en dankbaar zijn voor wat het leven brengt vind ik heel belangrijk. Die elementen voeg ik graag toe in alle workshops en in de therapie. 

 

Tijdens mijn reis in dit leven ben ik een intensieve weg gegaan, met veel ups en downs. Ik heb daarmee een rijkdom aan kennis en inzichten gekregen waar ik enorm dankbaar voor ben want daardoor kon ik groeien en kwam ik steeds meer in mijn kracht.
Mijn aangeboren vermogen om anderen aan te voelen is er door gegroeid. Nog elke dag leer ik bij, uit boeken en andere media en uit eigen levenservaringen en persoonlijke contacten. 

In mijn werk loop ik graag een stukje met vrouwen mee op hun levenspad. Ik hoop vrouwen waardevolle inzichten mee te kunnen geven en deze ook zelf te laten ontdekken voor in hun "reisbagage" van het leven. In iedere vrouw zit een grote kracht om uitdagingen aan te kunnen. Als het nodig is om die kracht opnieuw aan te boren of te versterken dan help ik graag daarbij.

Een deel van de opbrengst van mijn workshops en schilderijen die ik verkoop schenk ik aan een goed doel dat ik zelf in ontwikkeling heb: creatieve projecten voor minder bedeelde kinderen in Nederland.

Ik wil kinderen graag op een speelse manier met creatieve middelen gaan coachen. De nadruk ligt op plezier beleven. Doelen daarbij zijn  het zelfvertrouwen vergroten en de focus leggen op dingen die in het leven écht belangrijk zijn.

© 2020 De Vrije Zwaan