Workshop "Intuïtief schilderen"

In deze workshop ga je een magisch avontuur aan met verf en doek. Niets wordt van tevoren bedacht, alles laat je spontaan ontstaan.
Als je intuïtief schildert komen er beelden vanuit je onderbewustzijn naar boven en die komen dan in jouw schildering. Zo kunnen er bijvoorbeeld mensen of symbolen ontstaan of bijvoorbeeld een dier of andere figuur, iets wat  voor jou op dat moment een bijzondere betekenis heeft. Omdat je niet vooraf bedenkt wat je gaat schilderen, maar je in deze workshop leert, hoe je het beeld intuïtief kan laten staan, is het altijd een grote verrassing wat er op het doek komt. We nemen dan ook na afloop de tijd om met elkaar te kijken en te praten over wat er in jouw schildering is ontstaan.


Je hoeft geen enkele schildervaring te hebben om mee te kunnen doen.
Je kiest je kleuren intuïtief. Je krijgt een canvasdoek en brengt de verf aan met penselen. Maar misschien durf je het wel aan om met je blote handen in de verf te werken?
Je krijgt uitleg over het materiaalgebruik en de techniek.
Onder jouw handen ontstaan vormen op het doek. Als het voor jou “af” voelt dan gaan we samen kijken wat er in jouw schildering is ontstaan. De figuren die zijn ontstaan kun je dan eventueel nog verder in detail uitwerken. Heb je geen schilderervaring, dan krijg je er tips van mij bij.


Mijn doel is dat je na afloop van deze middag met een mooie schilderervaring, een tevreden gevoel en een bijzonder werk naar huis gaat.In tegenstelling tot de andere workshops (die alleen voor vrouwen zijn, vanwege vrouwenthema’s) is deze workshop ook toegankelijk voor mannen.

Kledingvoorschrift: kleding waar een vlekje op mag komen.

 

Prijs workshop is € 75,-- per persoon,
inclusief alle materialen,
koffie/thee, drankjes en wat lekkers.
Materiaal: goede kwaliteit canvasdoek 60 x 80 cm,
inclusief ophangmateriaal.
Er wordt gewerkt met acrylverf. De acrylverf die ik aanbied is van hoge kwaliteit, langere tijd bewerkbaar en heeft als voordeel dat het schilderij na afloop zo goed als droog mee naar huis kan.
(Olieverf is een ook een geschikt medium voor intuïtief schilderen, maar vanwege de materiaalprijs zou de prijs van de workshop dan aanzienlijk hoger uitvallen. Daarnaast heeft olieverf een droogtijd van weken).


Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 4 personen.
Op deze workshop is geen groepskorting van toepassing.

Kom samen met jouw groep van 2 tot 4 personen en maak een afspraak voor een dag en tijd dat jullie kunnen, telefonisch of via het formulier op de pagina "Contact".

 

Van alle workshops gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel: creatieve projecten voor minder bedeelde kinderen in Nederland. Het is een initiatief dat ik zelf in ontwikkeling heb.

 

© 2020 De Vrije Zwaan