Workshop "Intuïtief schilderen"

In deze workshop ga je een magisch avontuur aan met verf en doek.
Niets wordt van tevoren bedacht. Alles ontstaat spontaan.
Je hoeft geen enkele schildervaring te hebben om mee te kunnen doen.
Je kiest je kleuren intuïtief. Je krijgt een canvasdoek en brengt de verf aan met penselen. Maar misschien durf je het wel aan om met je blote handen in de verf te werken?
Je krijgt uitleg over het materiaalgebruik en de techniek.
Onder jouw handen ontstaan vormen op het doek. Als het voor jou “af” voelt dan gaan we samen kijken wat er in jouw schildering is ontstaan. De figuren die zijn ontstaan kun je dan eventueel nog verder in detail uitwerken. Heb je geen schilderervaring, dan krijg je er tips van mij bij.

In tegenstelling tot de andere workshops (die alleen voor vrouwen zijn, vanwege vrouwenthema’s) is deze workshop ook toegankelijk voor mannen.

Kledingvoorschrift: kleding waar een vlekje op mag komen.

Prijs workshop is € 75,--
(Uitzondering: introducitie aanbieding:
op 10 november voor speciale prijs van € 60,--)
inclusief alle materialen,
koffie/thee, drankjes en wat lekkers.
Materiaal: goede kwaliteit canvasdoek 60 x 80 cm,
inclusief ophangmateriaal.
Er wordt gewerkt met acrylverf. De acrylverf die ik aanbied is van hoge kwaliteit, langere tijd bewerkbaar en heeft als voordeel dat het schilderij na afloop zo goed als droog mee naar huis kan.
(Olieverf is een ook een geschikt medium voor intuïtief schilderen, maar vanwege de materiaalprijs zou de prijs van de workshop dan aanzienlijk hoger uitvallen. Daarnaast heeft olieverf een droogtijd van weken).


Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 4 personen.
Altijd tijdig vooraf aanmelden.

Voor eerstvolgende data: zie agenda

Als je met een eigen groep van 4 personen komt, dan is het ook mogelijk om in overleg zelf een datum te kiezen.

Van alle workshops gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel: creatieve projecten voor minder bedeelde kinderen in Nederland. Het is een initiatief dat ik zelf in ontwikkeling heb.

Als je intuïtief schildert komen er beelden vanuit je onderbewustzijn naar boven en die komen dan in jouw schildering. Zo kan er een symbool of bijvoorbeeld een dier of andere figuur ontstaan die voor jou op dat moment een bijzondere betekenis heeft. Omdat je niet vooraf bedenkt wat je gaat schilderen, maar je in deze workshop leert, hoe je het beeld intuïtief kan laten staan, is het altijd een grote verrassing wat er op het doek komt.

Let op:
Ik wil er nadrukkelijk op attenderen dat de manier waarop ik zelf schilder niet alleen intuïtief maar ook mediamiek is. Mediamiek wil zeggen dat ik bij het schilderen vanuit de goddelijke wereld de vormen doorkrijg. Zo kan het gebeuren dat ik mensen of dieren schilder die nog leven of die zijn heengegaan, in het leven van degene voor wie ik het schilderij maak. Ik leer je in deze workshop de techniek van het intuïtief schilderen en of er dan ook bij jou op mediamieke manier de figuren ontstaan, dat kan ik dus niet garanderen.
Vergelijk het met iemand die paranormaal begaafd/helderziend is en die werkt met Tarotkaarten.
Deze kan jou wel leren hoe je met Tarotkaarten kan werken, maar je wordt dan niet meteen ook paranormaal begaafd/helderziend.
Ik ben er wel van overtuigd dat er in iedereen in meer of mindere mate paranormale vermogens aanwezig zijn. Dus in deze workshops kan het dan ook zijn, dat er bij de een wat meer of op een andere manier op het doek verschijnt, dan bij de ander.


Mijn doel is dat je na afloop van deze middag met een mooie schilderervaring, een tevreden gevoel en een bijzonder werk naar huis gaat.

© 2019 De Vrije Zwaan